Waalse overheid en Febelfin bieden gratis infosessies aan

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen het Kabinet van Minister Willy Borsus, de Waalse Overheidsdienst (SPW), het Digitaal Agentschap, TechnofuturTIC en Febelfin worden er in Wallonië nieuwe infosessies "J'adopte la banque numérique" (Ik bankier digitaal) gelanceerd.

Toegankelijk bankieren

Tussen november 2023 en eind 2024 zal Febelfin in meer dan 35 Waalse openbare digitale ruimtes (Espaces Publics Numériques of EPN) infosessies geven met het oog op het versterken van digitale vaardigheden.

Reclame voor het adopteren van digitale bankieren met een hand die op een smartphone klikt met een welkomstscherm en een numeriek toetsenbord, logo van Digital Wallonia.be en Febelfin rechtsonder

Een « EPN » is een Waalse openbare digitale ruimte, uitgerust met informaticamateriaal, en toegankelijk voor alle burgers. Ze bieden begeleiding en opleiding om de digitale vaardigheden van eenieder te versterken.

Wat staat er op het 2,5 uur durende programma? Een combinatie van theorie en praktijk op vlak van digitaal bankieren. Febelfin start door uit te leggen hoe je aan de slag kan gaan met online bankieren en hoe je dit op een veilige manier kan doen.

Vervolgens kunnen deelnemers vertrouwelijk concrete vragen stellen aan hun lokale bankier, die aanwezig is.

““Digitale toepassingen zoals bankdiensten, zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We moeten erkennen dat deze online toepassingen voor veel burgers een uitdaging vormen. Dit initiatief zal veel mensen vertrouwd maken met de online banktoepassingen en hen bewust maken van mogelijke gevaren van online oplichting. Het is een samenwerking die ik ondersteun en die naar mijn mening essentieel is.””
Willy Borsus, Minister van Economie en Digitalisering
Breng me naar het overzicht van alle geplande informatiesessies