Over ons

Omdat we ervan overtuigd zijn dat bankieren en betalen voor iedereen toegankelijk en inclusief moet zijn, is het belangrijk om de nodige kennis, hulp en begeleiding van op het terrein te bundelen.

De financiële sector gelooft sterk in het aangaan van partnerschappen om hierin vooruitgang te boeken.

Toegankelijk bankieren
Een team van professionals in een vergadering in een brainstormruimte met gekleurde post-its op een whiteboard

Wie zijn we?

Deze website is een initiatief van de Belgische financiële sector.

De financiële sector wil een partner zijn, en zich ten volle inzetten voor een duurzame en inclusieve maatschappij. Want ze wil inspelen op de maatschappelijke vraag. Daarbij onderschrijft ze het belang van toegankelijk bankieren, zowel voor consumenten als ondernemers.

Daarom zal Febelfin samen met haar leden in de komende maanden heel wat initiatieven uitrollen op vlak van:

  • financiële educatie
  • bereikbaarheid
  • digitale inclusie
  • transparantie

Deze website is hiervan een concreet voorbeeld en biedt een overzicht van onze initiatieven en aanbod op vlak van digitale inclusie en toegankelijk bankieren.

Vier glimlachende oudere mensen zittend rond een tafel en samen kijkend naar een laptop

Wat doen we?

We hebben aandacht voor de toegankelijkheid van bankdiensten voor iedereen. Ook voor mensen in kwetsbare posities, met verschillende wensen en behoeften. Dat doen we met uiteenlopende initiatieven en activiteiten.

Het gebruik van online bankdiensten blijft stijgen. Toch is er nog steeds een belangrijke groep mensen die daartoe de mogelijkheden of vaardigheden niet heeft en ervoor kiest om hun bankzaken in het kantoor te regelen.

Een bankkantoor of geldautomaat in de buurt blijft voor een groot deel van de Belgen belangrijk. Ook al wordt er alsmaar minder een afspraak in het kantoor gemaakt of cash afgehaald.
Daarom blijven banken inzetten op een multikanalen-aanbod om zo goed mogelijk aan de verwachtingen en noden van de verschillende groepen in de samenleving te voldoen.

Om nog meer mensen in kwetsbare posities te bereiken en ondersteunen, hebben we de website toegankelijkbankieren.be opgezet.

Op deze website kan je dus meer lezen over de verschillende initiatieven die genomen worden in het kader van toegankelijk bankieren en digitale inclusie.

Kortom, onze doelstelling is om de beschikbare hulp beter kenbaar te maken en verder onder de aandacht te brengen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de initiatieven van de sector en schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief.